Op 17 november richtte provincie Limburg in het kader van de Week van de Smaak en gastland Turkije specifiek voor minder bedeelde mensen een dag in rond gezonde voeding en bewegingsfun. Hiervoor werkte zij samen met Foodbuilding en Nocus.
De kookworkshops werden die dag gegeven door 4 enthousiaste koks van Foodbuilding. Deze heren lieten de aanwezigen aan den lijve ondervinden hoe je gezond én goedkoop én gevarieerd kunt koken.
De 120 aanwezigen werden allemaal aan het werk gezet om uiteindelijk samen een gigantisch en lekker en gezond buffet te bereiden. Om het geheel een Turks tintje te geven, werden naast de zelfgemaakte hapjes en gerechten, ook een aantal Turkse hapjes en gerechten, gemaakt door het Turks restaurant Anatolia, aangeboden. Het aangename muzikale intermezzo van Music Club onder leiding van de heer Ismail Erdogdu, zorgde ervoor dat de deelnemers werden ondergedompeld in traditionele Turkse muziek.
Er werd niet alleen gekookt en gegeten die dag. De aanwezigen leerden ook hoe je door middel van onder meer gezondheidswandelingen je conditie op een laagdrempelige manier kunt verbeteren. Een dansactiviteit van een uur zorgde er tenslotte voor dat iedereen die dag meer dan voldoende beweging kreeg. Om het hele gebeuren in schoonheid te eindigen, kregen alle aanwezigen een gezond dessertenbuffet. Dit heerlijke buffet hadden de deelnemers zelf klaargemaakt tijdens kookworkshop die in de namiddag doorging.
[Zpic:13788] [Zpic:13789] [Zpic:13790]
[Zpic:13791] [Zpic:13792] [Zpic:13793]
[Zpic:13794] [Zpic:13795] [Zpic:13796]
[Zpic:13797] [Zpic:13798] [Zpic:13799]
[Zpic:13800] [Zpic:13801] [Zpic:13802]
[Zpic:13803] [Zpic:13804] [Zpic:13805]
[Zpic:13806] [Zpic:13807] [Zpic:13808]
Denise Wethlij.